• www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu

Hirlevél feliratkozás







Keresés

Címlap

Az utóbbi években egyre divatosabbá váltak a különböző fonalmódszerek az arc fiatalítása területén. A lényegük, hogy az arc mélyebb rétegeibe fonalat vezetünk, hogy az a mélyebb szöveteket megfeszítse és feszesen tartsa. Ambulánsan, helyi érzéstelenítésben is elvégezhetők, ú.n. minimál invazív eljárások.

Ismert formájuk  az Aptos szállal végzett eljárás, melyre jellemző, hogy  a fonalat nem fixáljuk, Szemben a Silhouette lifttel ahol fonalat  erős, nem mozdítható réteghez fixáljuk (temporális fascia). Az Aptos liftet lehet önmagákban és más műtétekkel együtt kombináltan végezni. Végezhetjük volumen pótlással egyidőben, vagy a bőr fiatalításával, lézeres vagy más fényterápia végzése mellett, esetleg más műtétekkel egy időben is (szemhéjplasztika, bőrkimetszések). Az Aptos liftet az orcák területén  valamint az állkapocs mentén alkalmazzuk, Az arcemelést fogazott szállal " Aptos", helyi érzéstelenítésben műtőben végezzük, a műtét időtartana 30-60 perc.

Műtét után:

A műtéti terület száraz hűtése, az erő mimikai mozgások kerülése javasolt. A rögzítésre használt papír ragasztót néhány nap után távolítjuk el. A kialakult bevérzés, a tűszurások hegei általában egy héten belül eltűnnek.

Szövődmények:

A sebészetben előforduló szövődmények léphetnek fel, infekció, bevérzés, sebgyógyulási zavar. Extrém ritka az idegi sérülés ebben az esetben. A vékony fedőréteg esetén a fonalak átlátszódnak a bőrön, néha csak dinamikus, néha már statikus helyzetben is. Ritkán a szervezet kidobhatja a fonalat vagy fonalakat. Ritkán a behelyezés körül gyulladás keletkezik, ilyenkor a fonalat el kell távolítani