• www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu

Hirlevél feliratkozás







Keresés

Címlap

Szintetikus vagy géntechnológiával előállított töltőanyagok( filler) helyett ma egyre gyakrabban használatos a saját zsír átültetése, akár a ráncok eltüntetése, vagy mérséklése céljából. Beadásuk a fillerekhez hasonló (annyival bonyolultabb, hogy egy adó területről előbb saját zsírt kell nyerni, tehát a műtéti időt megnöveli), sok esetben azonban a beadandó területet is előkészítjük, a szöveteket a ránc alatt szétválasztjuk, hogy beadáskor a zsír könnyebben elhelyezkedhessen. A volumen pótlás az utóbbi évek új eljárása. Végezhetjük töltőanyagokkal és saját zsírral. A ráncfeltöltéstől abban tér el, hogy a beadandó anyagot mélyebbre, nagyobb területre és nagyobb mennyiségben adjuk. Minden egyéb viszont a töltőanyagokkal megegyező elveken alapul, az esetleges szövődmények ugyanazok. A volumen pótlást elsősorban az arcon, de a test egyéb tájain (mell, vádli, penis, nagyajkak, kézhát, lokális zsírszövethiány pl. baleset után, stb.) is elvégezhetjük.

Műtét után:

Néhány napos kímélet az erős mimikai és testmozgás kerülése javasolt, a rögzítő papirragasztót néhány nap múlva távolítjuk el. A kialakult elszíneződés általában egy hét alatt eltűnik.

Szövődmények:

Saját zsír feltöltés után vérömleny, suffúzió keletkezthet, mely néhány nap (7-10) alatt felszívódik. Beadás utáni fertőzés ritkaságszámba megy, de előfordulhat. Csomók elsősorban az ajakba adott töltés után, de a ráncok alatt is előfordulhatnak.  A beadott terület fölött extrém ritkán bőrelhelás is előfordulhat. A kezelt területen, területeken mind az atrófiás, mind a hipertrófiás és keloidos hegek kialakulhatnak. Saját zsírral való töltés esetén  a kezelt terület mellett még egy adó terület is van, ahol szintén e fenti szövődmények előfordulhatnak.