• www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu
  • www.slcmed.hu

Hirlevél feliratkozás







Keresés

Címlap

A Botox adása esztétikai célból gyakori kérés a páciensek részéről. Ambulánsan, helyi érzéstelenítő krém mellett, vagy anélkül adható. A Botox alapanyaga a Botulinum toxin az ideg-izom synapsist, azaz átmenetet blokkolja. Ez a hatás 3-6 hónapig tart, majd eltűnik, tehát a folyamat reverzibilis. Természetesen újabb injekcióval a hatás ismét előállítható. A hatás lényege, hogy a Botox-al kezelt terület izma, vagy izmai időszakosan lebénulnak, és így a felette lévő ráncok kisimulnak, vagy egy idő után eltűnnek. Mély ráncok esetén akár többszöri Botox kezelésre lehet szükség. A Botox hatása nem azonnali, általában 7-10 nap kell a maximalis hatás kialakulásához, eltűnése szintés fokozatos.

A Botox-al szemben nem ismerünk allergiát, a gyógyszertárban beszerezhető, jó minőségű Botox beadása biztonságos.

Elsősorban a homlok, a glabella, a szarkalábak ránctalanítására használjuk, de egyes izmokat az arc alsó felén is lehet kezelni. Használatos az ajak feletti kis ráncok kezelésére, a száj zugok emelésére, stb. A mimikai izmok adására figyelnünk kell, mert azokat időlegesen lebénítva rigid arckifejezést kölcsönöz.

 A Botox-ot használjuk még a tenyér és a hónalj izzadtság mirigyeinek blokkolására is. Ebben az esetben a szert nem mélyre, hanem a bőr alsó rétegébe injektáljuk.

A beadás területe fél órán belül regenerálódik, hiszen vékony injekciós tűvel juttatjuk a Botox-ot az izomszövetbe. Elvileg e szúrt pontokon fertőzés léphet fel.

Adagolása tanulási folyamathoz kötött, ennek ellenére gyakorlott kézben is felléphet asymetria. Előfordulhat a beadást követő kis bevérzés, mely 5-7 nap alatt tűnik el.